A fekete bűvöletében – A fekete fürdőszoba trendi!

A fekete bűvöletében – A fekete fürdőszoba trendi!

A vonzó sötét színek egyre nagyobb teret kapnak a modern otthonokba és mára már a fürdőszobákban is hódítanak. Egy fekete fürdőszoba elsőre talán ijesztőnek hangzik, de cikkünkben mutatunk néhány példát, hogy eloszlassuk a félelmeket.

A fekete szín örök, bármiről is legyen szó. Magas minőséget, prémium hatást és eleganciát párosítunk hozzá. Egy fekete fürdőszoba elsőre szokatlannak és furcsának tűnhet a megszokott világossal szemben, de kis idő elteltével már nagyon fantáziadúsnak és kellemesnek érezhetjük, minél több időt töltünk egy fürdőszobaszalonban vagy a netes enteriőröket böngésszük.

Nem a méret a lényeg

A fekete slankít és optikailag összenyomja a teret. Tartja a mondás, ami igaz is, de ezeket a hatásokat is csökkenteni lehet különböző trükkökkel, így a kisebb fürdőszobáknál sem kell lemondani a fekete színről, ha ez az álmunk. Nézzük mik is ezek praktikák, melyeket be tudunk vetni:

  • Fényes felület: jól visszaverik a fényt, amely optikailag tágító hatással bír.
  • Tükrök: minél nagyobb, annál jobb, hiszen elcsalja a térérzékelésünket.
  • Fények: minél több a fény, annál erősebb a hatás, célszerű több fényforrást/hangulat fényeket is alkalmazni.
  • Színek: kis térben célszerűbb világos színnel párosítani a feketét.

Fémes színekkel keverve

A fekete fémes hatással keverve igazi glamour hatást kelt a fürdőszobában. A feketét bátran mixelhetjük arany, ezüst, bronz vagy rezes árnyalatokkal, mindegyikkel csodás látványt fog nyújtani. Fekete szaniterek önmagukban is nagyon karakteresek, ha ezeket még fémes csaptelepekkel, kiegészítőkkel vesszük körbe, igazi luxusélményben lehet részünk.

Kontrasztok és színek kombinációja

A fekete szín mellé bátran választhatunk fehér, vagy akár élénk színeket is, ha a személyiségünkhöz egy mozgalmasabb enteriőr áll közelebb. A kontrasztoknál a megfelelő hatás érdekében érdemes a sötét szanitereket és bútorokat a világos fallal szemben elhelyezni. Akihez a minimalista vagy skandináv stílus áll közelebb, az bátran válasszon földszíneket, fa/kőhatású kiegészítőket.

Nézze meg, milyen otthontrendek fognak hódítani 2024-ben ide kattintva.