Tippek a tökéletes fürdőszoba megtervezéséhez

Tippek a tökéletes fürdőszoba megtervezéséhez

Építkezés vagy felújítás során a tökéletes fürdőszoba megtervezése során számtalan dologra oda kell figyelni és meg kell fontolni. Cikkünkben az esztétikummal és funkcionalitással kapcsolatos szempontokat egyaránt vizsgáljuk, amelyek átgondolásával biztosan elégedettek lehetünk választásunkra hosszú évek után is.

A szaniterek és burkolatok kiválasztása sokszor nagy fejtörést tud okozni, hiszen egyszerre több szempontból is mérlegelnünk kell a kínálatot, hogy a számunkra jó döntést tudjuk meghozni a tökéletes fürdőszoba megtervezéséhez.

Széles kínálat

Az internetet böngészve és a szalonokban tájékozódva számos gyártó termékével találkozhatunk és egy idő után a sok információ feldolgozása során egy ponton elveszve is érezhetjük magunkat. Ennél a pontnál érdemes strukturáltan gondolkodnunk és bizonyos szűrők szerint megtalálni a számunkra releváns termékeket. Első szűrőként a gyártók feltérképezését javasoljuk, kik azok, akik régóta a stabil szereplői a piacnak, nemzetközileg is elismertek, magas minőségben dolgoznak, megfelelő gyártói garanciát kapunk. 

Mérd fel az igényeket!

Attól függően, hogy hányan éltek a háztartásban különböző igények merülhetnek fel. Ezeket érdemes előre egyeztetnetek családon belül, kinek mi a fontos, hiszen a kiválasztott darab mindenki megelégedettségét kell, hogy szolgálja. Amennyiben egyedül élsz, bátran szárnyalhat a fantáziád!

Minőségi alapanyag

Érdemes nagy hangsúlyt fektetni az alapanyagok minőségére, hiszen ez az a szempont, amely alapvetően meghatározza a termék élettartamát.  Magas minőségű alapanyagokból készült termékek választása esetén garantáltan nem érhet minket kellemetlen élmény a napi használat során.

Az ideális méret meghatározása

A tervezéshez pontosan ismernünk kell a fürdőszobánk méretét és a az egyes fürdőszobában elvégzeni kívánt tevékenyégek helyigényét. Ennél a pontnál kérhetjük látványtervező segítségét is, ahol meg tudjuk állapítani a helyiség szerinti legjobb helykihasználást is. 
A mosdó kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a beépítés után is kellően komfortos legyen a hely az ott végzett tevekénységek elvégzéséhez, illetve egyes kapcsolódó kiegészítőket is el tudjunk helyezni: törölköző tartó, polc stb. Nagyobb család esetén érdemes megfontolni a dupla csapteleppel rendelkező mosdót is, idő és helytakarossági szempontból egyaránt.

Praktikus forma

A széles kínálatnak köszönhetően az utóbbi években a formák tekintetében is óriási a választék. Rengeteg stílussal és vonalvezetéssel találkozhatunk a minimalista alapdaraboktól az igazán szembetűnő karakteres darabokig. A személyes stílus itt is nagy szerepet játszik, hiszen fontos, hogy ne hirtelen felindulás következtében hozzunk meg olyan döntést, amelyet később esetleg már visszacsinálnánk. Fontos az összképet is folyamatosan szem előtt tartanunk, hiszen a kész fürdőszobánkban harmonizálnia kell egymással a különböző elemeknek. Az alábbi felsorolásban megnézzük a különböző formák előnyeit:

  • Hagyományos forma: a falhoz tolható, ezáltal helytakarékosabb.
  • Szögletes mosdó: falhoz is tolható és térben szabadon álló változatban is kivitelezhető. Kiszélesedő peremmel rendelkező változatoknál a tárolás is megoldott.
  • Kör alakú mosdó: nagyon látványos, de szabadon állósága miatt nagyobb térigénnyel kell számolnunk.
  • Ovális forma: szélesebb mosdótérrel rendelkezik.

Reméljük, cikkünk segített a tökéletes fürdőszoba kialakításához. Ha további segítségre van szüksége, miskolci bemutatószalonunkban profi csapatunk áll a rendelkezésére! Lépjen velünk kapcsolatba!